$apiData['content']['article']['title']

Nærområdet

Naturskjønne Områder

Frister det med strender, båtliv, utsiktsplasser og turmuligheter, eller ønsker du cafe og kulturliv på Galleri F15? I nærområdet rundt Nes Camping kan du og hele familien oppleve alt det sommeren har å tilby. Plassen har særegen vegetasjon og naturskjønne områder med utsikt ut mot havgapet.

Jeløya er en øy i Moss kommune. Det er en av de største øyene i Ytre Oslofjord, den er egentlig en halvøy hvor det er gravd ut en kanal mellom Værlebukta og Mossesundet. Den er cirka en mil lang og vel 4 kilometer bred, og vel 19 kvadratkilometer stor. Mot øst ligger øya ned mot Mossesundet, i sørøst mot Verlebukta. Ut fra den sørvestlige delen ligger Gullholmen med en ubetjent fyrstasjon. Nordvest av Jeløya ligger Bile og Bevøya, mens nordsiden vender mot Sonsbukta. Øyas høyeste punkt er Rambergåsen, 140,2 meter over havet.

På øya finnes flere landskapsvernområder og naturreservater som følge av den enestående naturen. Øya har flotte turområder med sine alleer og omfattende sti-systemer. Det er mulig å gå uhindret til fots rundt store deler av øya, de stedene det ikke er for kupert. Det er en rekke lett tilgjengelige strender over hele øya, slik at det nesten alltid finnes en strand som er skjermet for dagens vær og vind.

Herregårdslandskapet på Jeløy er sjeldent i Norge. På øya ligger en rekke større gårdsanlegg med lange alleer som fører opp til gårder som Reier, Alby, Grønli, Torderød og Kubberød.

Mer informasjon om lokale attraksjoner finner du her:

Moss kommune

Galleri f15

Røed Gård

Moss Kino

Kyststien

Sykkeltur på Jeløy

Strender på Jeløy

Amfi Moss

Bowling1 Moss

Shopping i Moss

Aktiviteter og attraksjoner i Moss

Hotell Jeløy Radio

Hotell Refsnes Gods